Sortiment
Vi erbjuder ett säsongsbetonat sortiment som styrs efter tillgång, vi vägleder dig så att du som kund kan känna dig trygg i att du gör hållbara val.
Fiskhallen Sorunda är den hållbara specialistgrossisten inom sjömat. Vi förser restauranger, hotell, kursgårdar och storkök i hela Sverige med råvaror och förädlade produkter från sjö och hav. Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners vill vi vara med och utveckla sjömatsbranschen. Genom att vara länken mellan fiskarens kunskap, kundens önskemål och ny forskning kan vi bidra till ett långsiktigt vattenbruk och fiske.
Råvarukunskap

Råvarukunskap
Skaldjur
Skaldjur är ett ord som används i köket och även av fiskeribranschen. Det syftar till vattenlevande ryggradslösa djur med någon form av hårt yttre skal. Skaldjur kan delas in i två grupper. Kräftdjur till exempel kräfta, krabba, räka och hummer och blötdjur som till exempel musslor, snäckor och bläckfisk.

Råvarukunskap
Musslor
Musslor används i professionella kök för deras kombination av smak, mineralitet och textur, samt för att de är ett av de mest resurseffektiva livsmedel vi har från havet. Olika arter skiljer sig tydligt i både smak och användningsområde: blåmusslor används ofta varma i buljonger och såsbaserade rätter, medan exempelvis hjärtmusslor och kammusslor ger en renare och mer koncentrerad smak i råa eller snabbt tillagade serveringar. Kvaliteten styrs bland annat av odlingsplats, salthalt, temperatur och hantering efter skörd.