Till sidans huvudinnehåll
Rök

Sortiment

Rök

Röken ligger ofta tät över Fiskhallen Sorunda. Vår ugn utnyttjas i stort sett varje dag och tillsammans med våra kunder utvecklar vi smaker och testar gränser för vad som går att röka.
Rök är inte bara en fantastisk smaksättare utan även en utmärkt konsververingsmetod. Att röka mat på riktigt är dessutom något som triggar både doftsinne och aptit.

Avancerad ugn ger kontroll

Vår ugn är en väldigt avancerad historia som ger oss möjlighet att få precis det resultat vi och våra kunder önskar. Att vi dessutom har full kontroll över råvarorna vi röker ger oss ett oslagbart resultat

Specialbeställningar

Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hela tiden vilka produkter som går att röka, rimma eller grava. Vi har självklart basvaror som lax, regnbåge, räkor, torskrom och olika fiskar -  säsong och tillgång styr. Men fråga gärna om det är något särskilt du saknar, vi älskar specialbeställningar och utmaningar! Du hittar kontaktuppgifterna här

Rimmat

Att rimma råvaror för att konservera är en gammal metod. Det innebär att man saltar fisken vilket också ger en bra smak. Nuförtiden blandar man gärna i lite socker också, vilket ger en ännu bättre smak. Även socker har en konserverande effekt.

Gravat

Att grava är en liknande metod som att rimma, det ger smak och har en konserverande effekt. Skillnade mellan att rimma och grava är förhållandet mellan socker och salt. Gravade produkter innehåller lika mycket socker som salt, till och med mer socker än salt ibland.
En perfekt varmrökt lax har en balans mellan sälta, rök och saftighet.
“En perfekt varmrökt lax har en balans mellan sälta, rök och saftighet.”

- Mikael Roos

Läs mer om vårt sortiment

Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion rensas, tvättas och skärs fisk och skaldjur för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Levande skaldjur

Sortiment

Levande skaldjur

Alla kockar vill arbeta med så färska råvaror som möjligt och när det kommer till fisk och skaldjur är det ännu viktigare.
Picked by Sorunda

Sortiment

Picked by Sorunda

Picked by Sorunda är ett sigill för produkter och råvaror som är utvalda av oss på Sorundahallarna på grund av extra fin kvalitet och sortering.