Skaldjursrummet är en av de saker vi är stolta och glada över på Fiskhallen. Det är det rummet som ger oss möjlighet att fiska upp skaldjur ur vattnet i samma sekund som en kund ringer och beställer. Det är svårt att få färskare skaldjur än så.
Avancerade system med olika tankar
Fiskhallen Sorunda har flera olika tankar inne i skaldjursrummet där vattnen pumpas runt i olika separata system. Det är ett väldigt avancerat system med olika slags filter för rening och andra system för perfekt syresättning av vattnet som far runt i tankarna.
Vi har hela tiden koll på på vattnets temeperatur och på salthalten. Olika slags skaldjur i olika tankar som alla rengörs och övervakas dygnet runt. Målet är att djuren ska må bra, kvaliteten ska bli hög och hållbarheten så lång som möjligt.
Högsta kvalitet - alltid!
Fiskhallen köper skaldjur från leverantörer över hela världen. Det som styr är kvalitet, säsong och pris.
För att kunna till exempel kunna erbjuda hummer innan den svenska säsongen startar i september, köper vi hummer från Skottland, Frankrike och även Kanada.
Musslor och ostron
Fiskhallen jobbar med en leverantör i Norge som levererar skaldjur av absolut högsta klass och transporten därifrån tar endast tolv timmar. Men självklart jobbar vi även med svenska leverantörer i säsong.
Foton: Tidningen Krog