Nyheter från Fiskhallen

Nyhet
Cirkulärt foder gör svensk regnbågslax grön
Genom att samla aktörer från hela livsmedelskedjan med fiskodlare, fodertillverkare, livsmedelsgrossister, restauranger och dagligvaruhandel, har Axfoundation och SLU tillsammans med bland andra Axfood, Sorundahallarna, Urban Deli och Älvdalslax bevisat att det går att odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk i stor skala. I ett pilotprojekt delfinansierat av Vinnova har en ”grön” regnbågslax av hög gastronomisk kvalitet tagits fram.

Nyhet
Äntligen premiär för löjrom
För två veckor sedan anordnades ett löjromsevent på Sorundahallarna för ett 30-tal kunder och kockar. Tryggve från Junköfiskarna var på besök för att berätta om årets kraftigt minskade fiskekvot och om sitt arbete med att ursprungsskydda Kalix Löjrom, ett arbete som tagit Yngve och Junköfiskarna 4 år.