Till sidans huvudinnehåll

Doft av augusti

Doft av augusti
Är det något sinne som tränas i Fiskhallen så är det doftsinnet, det går inte att undgå när det är högsäsong för olika råvaror. Och augusti är kräftans tid.

Doften av nykokta kräftor går inte att missa, det duschas och kokas signalkräftor i varenda hörn känns det som. Vi kokar 2 ggr/vecka under kräftsäsongen. I år startade vi i liten skala redan i slutet av juli och kommer fortsätta till mitten av september.

Bara så att ni vet, receptet är hemligt. Hur jag än försökt lura till mig receptet så är det tji. Det enda jag får veta är att det är rikligt med krondill, vilket jag redan förstått med tanke på att det står enorma knippen i hinkar i köket. Enligt uppgift går det åt det hela 750 kg krondill innan locket läggs på för sista gången.

Det jag får veta är att det är prima insjökräftor, alla är fiskade i Hjälmaren och när säsongen är slut har vi kokat 1 620 kg kräftor.

Vackra, jämnstora och otroligt goda signalkräftor finns att beställa hos Fiskhallen, kontakta din säljare för mer information. 

Upptäck mer

Skaldjur

Råvarukunskap

Skaldjur

Skaldjur är ett ord som används i köket och även av fiskeribranschen. Det syftar till vattenlevande ryggradslösa djur med någon form av hårt yttre skal. Skaldjur kan delas in i två grupper. Kräftdjur till exempel kräfta, krabba, räka och hummer och blötdjur som till exempel musslor, snäckor och bläckfisk.
Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion rensas, tvättas och skärs fisk och skaldjur för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Orust shellfish

Våra fiskare

Orust shellfish

Orust shellfish bedriver odling och fiskeverksamhet av blåmusslor och ostron i den Bohuslänska fjorden. Fjordsystemet och naturen där är fantastiskt rena och fina.
Carelian Caviar

Våra fiskare

Carelian Caviar

Carelian Caviar är en hållbar - och 100% naturlig - premiumprodukt, som odlas i kristallklara nordiska vatten i vackra Nord-Carelia, Finland.