Till sidans huvudinnehåll
Musslor

Råvarukunskap

Musslor

Musslor har högt näringsvärde och ingår i många maträtter i olika kök över världen. Låt dig inspireras av musslornas olika smak och egenskaper.
Den absolut bästa tiden för musslor är våren. Musslor odlas på rep eller så skördas dom från botten, får dom dessutom växa glest i näringsrika vatten blir det större och matigare musslor. För att få riktig fullmatade och goda musslor går det ofta både två och tre säsonger innan skörd.

Vet du att vi varje vecka får hem färska kammusslor från Norge?! Kontakta din säljare för att beställa
08-501 345 00 eller order@fiskhallen.se

Mussslor

Blåmussla

Blåmussla

Mytilus edulis

Blåmusslor används i många olika recept, du äter hela innehållet i blåmusslan. Musslorna måste vara levande när de ska tillagas. Att de lever kollar man enkelt genom att knacka på musslan, den ska stänga sig, gör den inte det så kasta bort den. 

Blåmusslor lever av alger som periodvis är giftiga, äter man sådana musslor kan man bli magsjuk. Alla Fiskhallens Sorundas musslor kontrolleras innan de finns till försäljning hos oss.


Upptäck våra fiskare

Orust shellfish

Våra fiskare

Orust shellfish

Orust shellfish bedriver odling och fiskeverksamhet av blåmusslor och ostron i den Bohuslänska fjorden. Fjordsystemet och naturen där är fantastiskt rena och fina.
Stolt Sea Farm

Våra fiskare

Stolt Sea Farm

Stolt Sea Farm är ett av världens största landbaserade fiskodlingsföretag. Företaget är innovativt och jobbar med miljövänliga lösningar. Företaget finns i fem länder i Europa och i Spanien finns åtta odlingar.
Havstenssunds ostron

Våra fiskare

Havstenssunds ostron

Sveriges första kommersiella odling av ostron. Odlingarna ligger i närheten av Havstenssund i Norra Bohuslän som dessutom är ett gammalt och välkänt centrum för ostronhandel.
Troika Seafood

Våra fiskare

Troika Seafood

Troika Seafood är en grupp av norska företag som fiskar i olika zoner i nordligaste Europa (Lapplandia).