Till sidans huvudinnehåll
Rom och kaviar

Råvarukunskap

Rom och kaviar

Rom och kaviar

Löjrom

Löjrom

Coregonus albula

Den rom som vi håller för en av de mer exklusiva är löjrommen från laxfisken siklöja. Vi har väldigt fin inhemsk löjrom, men importerar även en del. Den påminner om sikrom i smak och färg men har något mindre korn och kvaliteten skiljer sig åt beroende på när i säsong rommen tas. Löjrom är naturligt orange men kan variera både i färg och kornstorlek. Bästa säsong är vår, men finns fryst året om.

Mer råvarukunskap

Laxfiskar

Råvarukunskap

Laxfiskar

Laxvandring är ett begrepp de flesta av oss hört och laxvandring innebär att laxfisken uppsöker floder eller andra sötvattenansamlingar för att föröka sig. De lever i havet men gör alltså ordentliga förflyttningar vid fortplantning. Vildfångad lax är bäst på sommaren och tidig höst. Odlad fisk är bra året om.
Torskfiskar

Råvarukunskap

Torskfiskar

Torskfiskar har ett magert fiskkött med en fetthalt på 0,1-1,9% fett. En mager fisk behåller en ganska jämn köttkvalitet över året och har inte samma säsongsvariationer som fet fisk. 
Rundfiskar

Råvarukunskap

Rundfiskar

Mager rundfisk är bra året om, det är endast makrill som skiljer sig lite och den är som bäst under vår och sommar.

Musslor

Råvarukunskap

Musslor

Musslor har högt näringsvärde och ingår i många maträtter i olika kök över världen. Låt dig inspireras av musslornas olika smak och egenskaper.