Till sidans huvudinnehåll
Rom och kaviar

Råvarukunskap

Rom och kaviar

Rom och kaviar

Störrom

Störrom

Acipencer transmontanus

Den välkända ryska kaviaren kommer från stör eller sterlett. Sterlett och stör är fiskar som inte finns i svenska vatten. Rommen är naturligt svart och skimrar i grå/grönt. Vanligtvis importerar vi den från Ryssland, Iran och andra länder runt Svarta Havet och Persiska viken. Den räknas som den mest exklusiva kaviaren i världen

Mer råvarukunskap

Laxfiskar

Råvarukunskap

Laxfiskar

Laxvandring är ett begrepp de flesta av oss hört och laxvandring innebär att laxfisken uppsöker floder eller andra sötvattenansamlingar för att föröka sig. De lever i havet men gör alltså ordentliga förflyttningar vid fortplantning. Vildfångad lax är bäst på sommaren och tidig höst. Odlad fisk är bra året om.
Torskfiskar

Råvarukunskap

Torskfiskar

Torskfiskar har ett magert fiskkött med en fetthalt på 0,1-1,9% fett. En mager fisk behåller en ganska jämn köttkvalitet över året och har inte samma säsongsvariationer som fet fisk. 
Rundfiskar

Råvarukunskap

Rundfiskar

Mager rundfisk är bra året om, det är endast makrill som skiljer sig lite och den är som bäst under vår och sommar.

Musslor

Råvarukunskap

Musslor

Musslor har högt näringsvärde och ingår i många maträtter i olika kök över världen. Låt dig inspireras av musslornas olika smak och egenskaper.