
Råvarukunskap

Råvarukunskap
Torskfiskarna, Gadidae, är fiskar som lever i kalla hav och de allra flesta på djupt vatten. Ett undantag finns och det är laken som återfinns i sötvatten.
Torskfiskarna har långsträckta kroppar och stora munnar och en eller flera skäggtömmar på hakan.
Rundfisk såsom torsk, kolja, bleka och sej är bra året om just för att det är en mager fisk, medan andra fiskar kan ha en väldigt tydlig bästasäsong sett ur ett matperspektiv. Men visst finns det perioder även för rundfiskarna då fisken smakar som allra bäst.
Hör med våra säljare så får du veta när fisken är som allra bäst! Du vet att du också kan få fisken levererad precis som du önskar, ring oss, ingenting är omöjligt.

Melanogrammus aeglefinus

Råvarukunskap
Musslor används i professionella kök för deras kombination av smak, mineralitet och textur, samt för att de är ett av de mest resurseffektiva livsmedel vi har från havet. Olika arter skiljer sig tydligt i både smak och användningsområde: blåmusslor används ofta varma i buljonger och såsbaserade rätter, medan exempelvis hjärtmusslor och kammusslor ger en renare och mer koncentrerad smak i råa eller snabbt tillagade serveringar. Kvaliteten styrs bland annat av odlingsplats, salthalt, temperatur och hantering efter skörd.

Råvarukunskap