Till sidans huvudinnehåll
Stolt Sea Farm

Våra fiskare

Stolt Sea Farm

Stolt Sea Farm är ett av världens största landbaserade fiskodlingsföretag. Företaget är innovativt och jobbar med miljövänliga lösningar. Företaget finns i fem länder i Europa och i Spanien finns åtta odlingar.

Landbaserad fiskodling har många fördelar jämfört med odling i traditionella kassar. Det är hela tiden en genomströmning av vatten, man kan kontrollera så att mat och avföring från fisken inte stannar kvar och bildar grogrund för sjukdomar, fisken får ett optimalt klimat för att växa till sig utan stress i en sund miljö. 

Företaget startades i Norge 1972 och arbetade då med att förse laxodlingar med ung lax och är idag en av världens största aktörer på odlad plattfisk.

Fiskhallen köper piggvar av absolut toppklass från Stolt Sea Farm.

Se filmen om Stolt Sea Farm (engelska)

For over 40 years, Stolt Sea Farm has been an innovator and leader in the development of sustainable, environmentally friendly aquaculture.


Video Thumbnail

Stolt Sea Farm

www.stoltseafarm.com
Produkter

PRODEMAR™, KING TURBOT™ och KING SOLE™.

Producent

Stolt Sea Farm UK Ltd

Adress

63, Øyestranda
Øyesletta, 4484, Norge

Upptäck fler sjömatsproducenter

Orust shellfish

Våra fiskare

Orust shellfish

Orust shellfish bedriver odling och fiskeverksamhet av blåmusslor och ostron i den Bohuslänska fjorden. Fjordsystemet och naturen där är fantastiskt rena och fina.
Havstenssunds ostron

Våra fiskare

Havstenssunds ostron

Sveriges första kommersiella odling av ostron. Odlingarna ligger i närheten av Havstenssund i Norra Bohuslän som dessutom är ett gammalt och välkänt centrum för ostronhandel.
Carelian Caviar

Våra fiskare

Carelian Caviar

Carelian Caviar är en hållbar - och 100% naturlig - premiumprodukt, som odlas i kristallklara nordiska vatten i vackra Nord-Carelia, Finland.
Älvdalslax

Våra fiskare

Älvdalslax

I Älvdalen odlas det svensk fisk på ett hållbart sätt, där kvalitet alltid går före kvantitet.  Här föds det upp och säljs regnbågslax, regnbågsrom och yngel. Varje vår skördas den rosaröda, fasta rommen. En del läggs varsamt i burkar till försäljning, en del blir till nya fiskar.