Rätt råvara på rätt plats
Sverige består av en unik mångfald av klimatzoner med helt olika förutsättningar för råvaror att utvecklas. Midnattssol, fjällsjöar, strandslåtterängar, kustremsor, slättland, högland, saltvatten, bräckt vatten, barrskog, lövskog. Förutsättningar att förvalta. Lyfta fram och utveckla. Att odla, föda upp eller förädla där de bästa, naturliga förutsättningarna finns kräver ofta ett mindre behov av insatser i form av gödning, bekämpning och tillsatser.
Sortiment ur alla väderstreck
Råvarorna i Smakriket tar ofta slut när säsongerna växlar. De framställs på ett sätt som industrin inte kan efterlikna och innehåller inga onaturliga tillsatser som förlänger hållbarheten. När säsongen är till ända för en producent så finns det en annan i ett annat smakrike som kan ta vid tack vare vårt långa land. Smakriket är inte unikt för att vi har en exceptionellt bra svensk ost, utan för att vi har många.
Utveckling & samarbete Smakriket förmedlar och säljer produkter från Sveriges främsta matproducenter. Men vi gör mer än så. Vi bollar idéer, sammanför och ger konstruktiv kritik. Vi vill att våra leverantörer ska utvecklas, växa och blomstra. Våga utmana och bli framgångsrika. Vi gräver i vår historia men ser också hela tiden framåt. För allt var inte bättre förr. Så länge våra producenter behåller sin integritet och levererar produkter med ett tydligt ursprung är vi med dem.
Unik logistik
För många mindre producenter innebär Smakriket att de får möjlighet att sälja och marknadsföra sina produkter över hela landet. Smakriket ingår i Martin & Servera-familjen och har en nationell logistiklösning. Vi har också ett kundunderlag av restauranger som vill arbeta med dessa råvaror och produkter. Våra producenter kan ägna sig åt produkt- och kvalitetsutveckling i stället för att jaga kunder.