Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Råvarukunskap

Övrigt

Tagghudingar, snäckor och blötdjur. Det finns många arter som inte har någon tradition av att ätas i Sverige. Men köken utvecklas och vi med dom!
Under övrigt samlar vi läckerheter som inte har en given plats under de andra kategorierna. Har du förslag på någon läckerhet som du inte hittar i vårt sortiment, slå gärna en signal till våra säljare, ingenting är omöjligt! Kontakta oss här

Övrigt

Sjöborre

Sjöborre

Echinoidea
Söderut i Europa, runt Medelhavet äter man gärna sjöborre. Även i Asien och i Sydamerika räknas det som en delikatess. Japanerna äter den gärna rå, men den kan absolut tillagas innan den landar på tallriken. Köttet finns innanför sjöborrens skal och det ska vara hyfsat fast, inte rinnigt, när den är färsk.
Fiskhallen Sorunda har finfina isländska gröna tistelsjöborrar i sortimentet.

Valthornssnäcka

Valthornssnäcka

Buccinum undatumValthornssnäckan finns lite överallt, både i grunt och djupt vatten. Även bottnar och vattentemperatur kan variera. Den finns i Sverige, då i huvudsak i kallt vatten på mjukbotten. En vacker snäcka med typiska svarta fläckar på den ljusa foten.Fiskhallen har valthornssnäckor från engelska kanalen i sortimentet
Våra fiskare

Carelian Caviar

Carelian Caviar är en hållbar - och 100% naturlig - premiumprodukt, som odlas i kristallklara nordiska vatten i vackra Nord-Carelia, Finland.
Våra fiskare

Älvdalslax

I Älvdalen odlas det svensk fisk på ett hållbart sätt, där kvalitet alltid går före kvantitet.  Här föds det upp och säljs regnbågslax, regnbågsrom och yngel. Varje vår skördas den rosaröda, fasta rommen. En del läggs varsamt i burkar till försäljning, en del blir till nya fiskar.
Våra fiskare

Klädesholmen

Redan på femtonhundratalet var Klädesholmen ett välkänt fiskeläge utanför Tjörn. Platsens starka anknytning till sillen har varit påtaglig under många hundratals år. I generation efter generation har vi här på ön utvecklat sillen till en inlagd delikatess. Nu har kvarvarande familjer förenat sig under varumärket Klädesholmen för att bevara den svenska silltraditionen.
Våra fiskare

Orust shellfish

Orust shellfish bedriver odling och fiskeverksamhet av blåmusslor och ostron i den Bohuslänska fjorden. Fjordsystemet och naturen där är fantastiskt rena och fina.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.